Macadam Cowboy

Idag har dom kommit. CD skivorna som jag beställde för över en vecka sedan. Eller iaf två utav dom. Rigasskivan får jag vänta på ett tag till.

Mando diaos nya skiva Never seen the light of day är grymt bra. Ändå känns det som att den inte lever upp till mina förväntningar. Alla resentioner jag läst om skivan har hyllat den och kallat den för "Den bästa Mando-skivan". Visst... som jag sa tidigare: Den är grym. Men efter två genomlyssningar är jag inte lika tagen som när jag hörde Hurricane bar. Jag kanske måste ge den lite mer tid. Den börjar dock vädigt bra. De tre första spåren "If I don't live today, then I might be here tomorrow", "Never seen the light of day" och "Gold" får en att tro att resentioner man läst stämmer. Dom är väldigt popiga för att vara Mando och det gör mig glad men sedan faller dom tillbaka i gamla hederliga Mando, vilket inte är negativt men lite tråkigt eftersom det böjade så superbra. Låtar som "Macadam Cowboy", "Train on fire" och "One blood" fångar upp mina förväntningar och gör att besvikelsen inte blir så stor ändå. Och nu till sist. Låten som avslutar skivan. Den som alla resensenter jag läst har hyllat. Den nästan 8 minuter långa intrumentallåten "Dalarna". Den är verkligen ett mästerverk och gör att man förstår alla hyllningar bandet har fått. Tack Mando Diao.

9/10

Den andra skivan jag fått är Kevin Michael. Den har kanske inte lika höga förväntningar på. Innan hade jag bara hört de två spår som inleder skivan. Först är låten ""We all want the same thing". Grymt skönt gung i den. Den andra är den som spelas på radio hela tiden, "It Don't make any difference to me" som han gör tillsammans med Wyclef Jean. Skivan fortsätter ungefär på samma sätt ända till slutet. Ingen speciell låt som sticker ut. Den avslutas dock med akustiska versioner utav de låtar som jag redan nämt och dom får en verkligen att förstå varför man älskar musik så mycke. Skivans helhetsintryck är ett skönt gung rakt igenom och jag måste säga att jag älskar hans röst.

7/10

Tack

Tack å lov

Japp, tillbaka hemma efter en helg i Stockholm. Det har varit kul men jag är ändå jävligt glad att jag inte bor i den staden. Springa hit och dit hela tiden. Nä skönt att komma hem!

Vad har vi gjort då? I Fredags när jag kom så fick jag sitta och vänta på Ellinor ett tag. Hon slutade inte förrän kl 17 och jag kom 16.30. Men när hon kom gick vi och handlade mat. Tacos... Mums. Sedan tog vi tunnelbanan hem till henne och gjorde i ordning maten och åt. Efter maten blev det idol, chips och glass. Kanske inte så nyttigt. Och när mor och far dökupp så hade ju dom givetvis köpt en massa godis oxå.

I lördags gav vi oss ut på shoppingrunda. Det blev ett par nya skor och en ny adidasjacka för min del. Kollade efter ett par nya jeans oxå men hittade inga. Eller jo det gjorde jag men inte i bra storlek så det får bli en annan gång. När vi kom hem igen vid 19-tiden var jag aptrött.

Idag var vi på Roslin-utställningen på nartionalmuseum. Det var också kul. Sen blev det fika och lite mer spring på stan innan jag hoppade på bussen till Gävle och nu är jag, om möjligt, ännu tröttare än jag var igår.

Tack

Stockholm Stockholm

Ja ja... Jag har inte lagt ner bloggen! Jag har bara haft lite skrivkramp denhär veckan. Jag har mest läst. Sen har jag väntat på att CDon ska skicka skivor till mig men det har dom inte gjort. Dom som brukar vara så snabba att leverera har nu tagit minst en vecka på sig... Man kan ju bli irriterad för mindre.

Idag ska jag åka till Stockholm och hälsa på syster yster. Det kommer kanske bli intressant. Se hur hon bor där nere i den så kallade "kungliga huvudstaden".

Tack

Vilken filmhelg det blev

Ja, i helgen var jag i Falun och hängde med mamma och pappa. Vi var på bio igår och såg på ratatouille. Den var faktist jävligt rolig även fast jag och mina förälldrar drog upp medelåldern rätt så mycket. I och för sig så hade ju de flesta kidsen med sig sina förälldrar oxå men jag var nog absolut det älsta barnet. haha...

I Fredags fick jag senaste numret utav Sonic och som vanligt kastar jag mig över den... och nu har jag en ny favo. Kevin Michaels "We All Want the Same Thing"! Så nu blir det till att köpa skivor snart. Mandos nya kommer ju till veckan också :D

Tack

Vad ska man hitta på?

Det känns som att jag inte har nått bra att skriva en blogg om just nu. Det händer inte så mycket med andra ord. Idag har jag åkt tåg till Falun. Det är väl det som har hänt denhär veckan. Och inte kommer det att hända så mycke mer. Blir väl Tv med pappa ikväll. Mamma ska på personalfest. Fredrik är i Malung så ingen bandträff heller. Han ringde mig i morrse... eller förmiddags ska jag väl säga. Bandträff om två veckor istället. Äsch... Men det är skönt att vara lite på hemmaplan iaf.

Tack


"LSD, någon?"

Ja, nu e Kent tillbaka. Sitter och lyssnar på den nya skivan just nu. Helt åkej faktist. Jag har iofs inte förvänntat mig så mycket. För visst har dom blivit lite trötta.? Senast de fick ihop det ordentligt var ju på Hagnesta hill lixom. Men som vanligt med Kent så finns det vissa sköna låtar ändå. Inledningsspåret "Elefanter" tycker jag är en skön bit. Även "Colobus" och "Vy från ett luftslott" e riktigt bra. Var på listan, över Kent-skivor, Tillbaka till samtiden hamnar vet jag fortfarande inte. Har ju inte lyssnat på den så mycket än men den är då ingen Isola  eller Hagnesta Hill så bättre än trea kommer den inte.

7/10

Tack

Min Söndag

I morrse vaknade jag av att mamma ringde.
- Godmorgon Martin! Väckte jag dig?
- Nja, jo, de gjorde du.
- Vi hade tänkt komma och hälsa på dig.
Så mamma å pappa har alltså varit här idag. Känns skönt att umgås med någon lite då och då. Haha... Vi va till Willy:s och handlade. Det gäller att passa på när pappa kommer med bilen. Sen var vi ner på stan och käka. Det blev thailänskt. Risnudlar i singapor-stil. Jag blev supermätt. När vi kom hem igen blev det kaffe och farsan fasnade i mina Lucky Luke. Mamma satt säkert en kvart och väntade på honom. När han väl lyckades slita sig så passade han på att sno tillbaka sin Winnerbäckskiva. Attan oxå. 

Tack 

If I don't live today, then I might be here tomorrow

Igår skrev jag ju lite om Mando diaos nya skiva som är på väg. Nu har jag sett videon till den nya singeln. Den gjorde mig inte besviken. Skitcool va ordet skulle jag vilja säga. Sveriges bästa band just nu, i alla fall enligt mig.  Slår ju både Kent och The hives, som ju oxå är albumaktuella nu, med hästlängder. Inte dåligt de inte.

Rock on, Borlänge!
Tack

Fredagskväll i Gävle

Ikväll har det blivit Idol i min fotölj. Det har väl inte varit så roligt men det får väl gå. Annars har jag läst ut boken Muntliga och skriftliga kulturer idag. Rätt dryg bok de. Nä... Gu va negativt det blev nu. Nått kul finns de ju. Mackan från DeLux t. ex. Han som e med i "fredag hela veckan". Han är ju klockren som Vanheden. HAHA... 

Det får vara dagens blogg. Jag har nämligen inte gjort så värst mycket mer. Det e ju lite ensamt. Det är konstigt... eller inte kanske men jag känner mig faktist rätt så nöjd ändå. 

Jaja, nu tackar jag för mig. Tack!

/Big Elephant is moving on

Grip Like A Vice

Jag kom just på att jag inte har köpt skivor på jättelänge. Sist va typ i maj. Och jag ska kalla mig skivsamlare. Sen jag lärde mig ladda ner musik har jag ju inte behövt. Men snart kommer Mando diaos nya. Den ska då införskaffas. Å Winnerbäck hade ju pappa köpt så då snor jag den av honom. Förlåt pappa. Nu sitter jag och drar i mig The Go! Teams nya Proof of Youth. Det är musik som jag tilltalas väldigt mycket av. Mycke sväng ska de va!

HeyHeyMyMyYoYo
Tack

Kvällsaktivitet

Ikväll ska jag till Daniel och dricka öl. De ska bli gott. Sen blir de nog kåren. Det blir nog oxå rätt gött.

Tack

Det där bananskalet asså...

Jag tror jag lägger ner dedär med mattelärare... Var å snackade med en studievägledare igår och för att kunna komma in på matte så behöver jag, precis som jag trodde, läsa in Matte D men även Kemi B, Biologi B och Fysik B. Detta skulle göra att jag måste plugga ett år extra. En lång resa som jag inte vill ta. Så jag måste nog tänka om nu. Det blir nog religion istället. Engelska eller Svenska känns ju inte som några alternativ. Språk är ju inte min starka sida direkt. Jaja, vilken vändning livet kan ta. Inget blir som man tänkt. verkligen inget. Fan oxå.

Tack

Ja, men vad var de förnått?

Är det inte irriterande? Man kommer på nått man bör göra nu när man har tid. Sen avslutar man de man håller på med och går och ska göra dädär... Vad de nu va? Jag blir nog knäpp snart.

Tack 

Försöket att glömma

Take me back to that moment when I stop feeling anything, not even the sound of you brething. It realy feelt like we were out of time. take me back. ohhhhh ohhh. Take me back to this moments when we´re out of time. Take me back to that moment when I stop feeling anything, not even the sound of you brething. I realy love when we are out out of time.

/ Tahiti 80`s

Living on my own

Idag har jag varit hemma hos folket i 21:an. Danne & co. Där drack vi kaffe. Sen gjorde jag en nutidsorgentering som fanns i DN. Jag fick 27 rätt av 35 möjliga. Kände mig stålt eftersom det var ett rätt bättre än Tove. Sen kom Jon och krossade min stålthet. Jag minns inte ens hur många rätt han fick men nu kommer jag aldrig mer glömma namnet på Barak Obama (Reservation för stavningen) i alla fall. Sedan kollade vi på Oliver Twist. Den var rätt bra tyckte jag. Skulle kunna se den igen i alla fall men jag blev inte helt frälst av den.

Nu sitter jag här och lyssnar på Freddie Mercurys Mr. Bad guy skiva och är rätt nöjd med min dag. Har i alla fall socialiserat lite.

tack

ännu en dag i min ensamhet

Vad gör jag med mitt liv egentligen. Sov länge i morse. Läste i två timmar. Åt frulle skitsent. Kaffe å snus på de. Tog sedan en dusch. Läste lite till. Nördade kanske lite vid datorn. Läste lite igen. Så har de blivit kväll och jag känner mig nöjd med dagen. Hallå. Jaja. I helgen tänker jag åka till Falun i alla fall. Var ju ett tag sen sisst nu.Då får man väl ta tag i sitt liv.

Dagens visdomsord: Den som sätter fötterna i samma toffel får jävligt svårt att gå.

tack

Man vill ju va rik naturligtvis

Dax för dagens blogg. Varför känns allt så bittert? Fredrik å jag brukar ju säga att det är bitter man vill vara, men nu när jag är de känns det inte alls kul. Frej, det kanske e ide att skriva låtar nu. Eller måste du oxå vara bitter för de? Ja, jag vet inte hur bra det går för mig heller. måste ju testa.

Fan Martin, ryck upp dig!

Tack


RSS 2.0