Gott nytt lår

Ahh... Var ett tag sedan jag var här och skrev. Mycket helger och sånt och så har jag varit rätt upptagen. Nu är det iaf2008 och det blir dags att sumera år 2007. Jag har gjort en liten topplista över mina favoskiver under året som gott. 2007 var ett år som inte bjöd på så mycket nykomlingar. Många svenska band som redan är ettablerade släppte nytt mattrial. Jag tänker på band som Hives, Kent, Sahara hotnights och Moneybrother för att nämna några utav dom som inte finns med på min lista.

Att utse den bästa svenska låten, enligt mig, har varit mycket svårt. Jag har tängt på både Florence Valentins "Poker kväll i Vårbygård", Lasse Winnerbäck och Miss Lis "Om du lämnade mig nu" och Maskinens "Alla som inte dansar...". Men den låt på svenska som jag har blivit mest kär i är förståss Anna Järvinens "PS, Tjörn.

Årets utlänska låt har stått mellan Justice "D.A.N.C.E" och Babyshambles "Delivery" som jag nog lyssnar mest på just nu. Jag tror ändå att Justice drar det längsta strået i den kategorin.

Nu till min tio-i-topplista över årets bästa skivor, och jag säger som Musikbyrån på Tv. "Det här är min lista" och jag börjar bakifrån.

På en tionde plats har jag plaserat schlagervinnarna The Arks Prayer for the weekend . Trotts att jag inte tycker om melodifestivalen så tycker jag att skivan förtjänar en plats på listan. Dessutom såg jag Ola Salo säga i tv att deras medverkan i melodifestivalen var en engångsföreteelse.

Som nia har jag satt den färgglada Life in cartoon motion med Mika. Jag vet... Jag är en sucker för glad och svängig popmusik.

Ytterligare ett underbart popalbum hamnar på plats  åtta, nämligen Laakso. Ett band som förtjänar ett bredare genomslag. Något som dom delvis har fått med Mother, am I good looking. Många menar "tack vare Peter Jöback" men det var en utav mina sommarskivor det gångna året.

Jag tror det var den 23 januari nummer sju på listan kom. Jag hade väntat ett tag på den krulliga Salem al Fakirs skiva This is who I am. Jag var helt såld på låten "Dream girl" som kom redan 2006. Jag vet inte om jag ska räknar honom till årets nykomlingar eller inte men sivan är apskön.

Om Salem inte är en 2007:a så är iaf nummer sex en. Anna Järvinen har om inte världens, så iaf sverigen vakraste röst. Jag fick feeling är kanske en aning melankolisk för min smak egentligen men det är så bra ändå.

Något som jag tror är min stil lite mer är Tough Alliance som jag sätter in på plats fem. A new chance innehåller bara 8 låtar men det behövs verkligen inget mer för att göra mig glad.

Borlänge... Behöver jag säga mer? Nummer fyra är Mando Diao med Never seen the light of day. En av årets koolaste musikvideor till "If I don't live today, then I might be here tomorow". De visar att det bara behövs två helt klockrena låtar för att komma såhär högt på Martins årslista. De låtar jag tänker på är förståss "Gold" och "Dalarna". 

Trea, Bronsplats. Kanye West - Graduation. Finns det någon som sysslar med hiphop och rap som är så cool som han?

Jag har haft en Svensk grupp som jag länge har tänkt haft som etta på denna lista. I sista minuten har jag ändrat mig så nu hamnar Shout out louds bara på en andra plats. En skiva som jag lyssnat på från slutet av april och ända fram till långt in på hösten. tröttnar alldrig på den.

Och nu är det dags! På första plats... (trummvirvel) Justice - Cross. Jag har redan sagt att D.A.N.C.E är årets låt och det är också årets video. Hela skivan pumpar asskön dansmusik elt enkelt bäst.

Så... nu har jag pressenterat min lista och vill ni klaga kan ni ta er i häcken.

Tack!

RSS 2.0